Tuesday 19 May 2015

Hoofdredacteur Sjuul Paradijs vertrekt bij De Telegraaf

Sjuul Paradijs, voormalig hoofdredacteur van De Telegraaf, op het stadhuis van Amsterdam. 9 januari 2015. Foto Remko de Waal / ANP

MEDIA 
Sjuul Paradijs stapt per direct op als hoofdredacteur van De Telegraaf. Dat maakte de Telegraaf Media Group (TMG) gisteravond bekend in een verklaring. Zijn vertrek komt na berichten over onrust binnen de krant.

PARADIJS KIJKT DANKBAAR TERUG

Hoewel adjunct-hoofdredacteur Jan-Kees Emmer de komende tijd het eerste aanspreekpunt voor de krant zal zijn, wordt de functie van Paradijs tijdelijk verdeeld onder de leden van de hoofdredactie. In de verklaring van TMG laat Paradijs weten met “dankbaarheid” terug te kijken op zijn bijna dertigjarige carrière bij De Telegraaf:
“Met grote dankbaarheid kijk ik terug op 29 jaar dat ik in dienst van de lezers mijn journalistieke werk heb kunnen doen en de belangen van De Telegraaf kon dienen. Alle Telegraafmedewerkers wens ik succes toe met hun werk om het concern en de Telegraafmedia nog sterker te maken dan ze nu al zijn.”
Harry de Wit, de directeur van TMG Landelijke Media, laat aan persbureau ANP weten dat hij en Paradijs zondag besloten dat de hoofdredacteur moest vertrekken bij de krant. De Wit:
“Ik ben Sjuul dankbaar voor zijn bijdragen aan onze organisatie al die jaren. Hij heeft al die jaren hard geknokt voor dagblad De Telegraaf”

DE TELEGRAAF OPKNIPPEN

Het vertrek van Paradijs kan niet los worden gezien van de recent onthulde onrust bij De Telegraaf. In april werd bekend dat TMG plannen had om de krant op te splitsen in verschillende op zichzelf staande - en op die manier beter commercieel te exploiteren - katernen. Uit uitgelekte mails bleek dat het ging om onderdelen zoals Privé, Telesport, De Financiële Telegraaf, Autovisie en Vrouw.


No comments:

Post a Comment